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Tarte au chocolat expresso et aux pacanes

Tarte au chocolat expresso et aux pacanes

              

NIVEAU

PORTION

8 portions

TEMP

10 minutes

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Ingrédients

  • 1 can (5 ounces) evaporated milk
  • 2 c. à soupe de beurre OU de margarine
  • 1 cup mini chocolate chips
  • 2 teaspoon espresso coffee powder OR instant coffee
  • 1 tasse de sirop doré Beehive® OR Crown®
  • 1/4 c. à thé de sel
  • 1 c. à thé d’extrait de vanille pur
  • 3 œufs
  • 2 cuillères à soupe de farine tout usage
  • 1 unbaked, deep-dish pie crust
  • Garniture
  • 1 tasse de pacanes hachées
  • 1/4 cup flaked coconut
  • 2 tablespoons mini chocolate chips

PRODUITS

Méthode

  1. Préchauffer le four à 350 °F.
  2. Combine evaporated milk, butter, 1 cup chocolate chips and espresso coffee powder in a small saucepan. Cook over low heat, just until chocolate melts. Stir in corn syrup, salt and vanilla extract.
  3. Whisk together eggs and flour in a large bowl. Gradually whisk in chocolate mixture. Pour into pie crust.
  4. Combine pecans, coconut and 2 tablespoons chocolate chips. Sprinkle over top of pie.
  5. Bake for 40 to 45 minutes or until pie is set. Cool on a wire rack. Serve with whipped cream or a scoop of ice cream.
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