Sandwichs à la crème glacée au chocolat et à la menthe poivrée
Ingrédients
Ice Cream Filling
- 1 quart vanilla ice cream
- 1/2 cup crushed peppermint candy (about 15 round candies)
BISCUITS
- 2-1/4 tasses de farine tout usage
- 1/4 tasse de cacao
- 1 c. à thé de poudre à pâte Fleischmann's®
- 1/4 c. à thé de sel
- 1-1/2 tasse de sucre
- ½ tasse d’huile de maïs Mazola®
- 2 œufs
- 1 c. à thé d’extrait de vanille pur
PRODUITS

Méthode
- For the Ice Cream Filling: Soften ice cream in a large mixing bowl at room temperature for 15 to 20 minutes, stirring occasionally. Stir in crushed peppermint candies until well blended. Line two 9 x 9-inch square pans with plastic wrap and spread an equal amount of ice cream mixture in each. Mixture will be about 3/4-inch thick. Press another layer of plastic wrap on top of ice cream and freeze for at least 2 hours.
- For the Cookies: Combine flour, cocoa, baking powder and salt in a bowl until well blended; set aside.
- Dans le grand bol du malaxeur électrique, battre le sucre avec l’huile, les œufs et la vanille pendant 1 minute ou jusqu’à mélange parfait. Ajouter le mélange de farine et battre à vitesse moyenne pendant 1 à 2 minutes jusqu’à mélange parfait.
- Diviser la pâte en deux. Façonner chaque moitié de pâte en un carré de 9 po sur du papier parchemin ou papier ciré. Couvrir les carrés d’un autre morceau de papier et congeler pendant au moins 2 heures ou pour une période allant jusqu’à 1 mois. (La pâte devrait faire facilement sur le dessus de la crème glacée préparée.
- To bake cookies, preheat oven to 350°F. Remove dough from freezer; thaw briefly for 5 minutes, then roll to smooth and flatten if needed. Cut dough into 3 x 3-inch squares and place 1 inch apart on parchment paper lined baking sheets. Bake 10 to 12 minutes until cookies are set and bottoms are lightly browned. Cool cookies for 1 to 2 minutes on baking sheet; transfer to cooling rack to cool completely.
- To assemble ice cream sandwiches: Cut ice cream into 3 x 3-inch squares. Place ice cream on bottom of one cookie and top with a second cookie. Wrap in foil and keep frozen until ready to serve.