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Biscuits expresso au chocolat profond

Biscuits expresso au chocolat profond

              

NIVEAU

PORTION

2 douzaines de gros biscuits

TEMP

40 minutes

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Ingrédients

  • 1-1/4 tasse de cassonade
  • 1/2 tasse de beurre OU de margarine, ramolli
  • 2 œufs
  • 1/3 tasse de sirop doré Beehive® OR Crown®
  • 1 c. à thé d’extrait de vanille pur
  • 1-3/4 tasses de farine tout usage
  • 2/3 tasse de cacao en poudre
  • 1/2 c. à thé de sel
  • 1 c. à thé de poudre à pâte Fleischmann's®
  • 2 tablespoons espresso powder
  • 1 cup dark OR bittersweet chocolate chips
  • 1 tasse de pépites de chocolat blanc

PRODUITS

Méthode

  1. Préchauffer le four à 350 °F.
  2. Beat brown sugar, butter, eggs, corn syrup and vanilla in large mixer bowl until well blended. Combine flour, cocoa powder, salt, baking powder and espresso powder; gradually add to brown sugar/butter mixture. Stir in chocolates.
  3. Drop by heaping tablespoonfuls onto greased baking sheets. Lightly press down with the heel of your hand. Bake for 12 to 14 minutes until cookies are set but still soft. Cool on pans for 2 to 3 minutes. Remove to rack to cool completely.

Recipe Tip: If dough seems a little sticky when you're pressing down with your hand, lightly spray your hand with cooking spray.

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