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Gâteau au pain d'épice avec sauce au citron

Gâteau au pain d'épice avec sauce au citron

              

NIVEAU

PORTION

9 portions

TEMP

25 minutes

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Ingrédients

Gingerbread Cake

  • 2 tasses de farine tout usage
  • 1 c. à thé de poudre à pâte Fleischmann's®
  • 3/4 c. à thé de gingembre moulu
  • 1/2 c. à thé de cannelle moulue
  • 1/2 c. à thé de bicarbonate de sodium
  • 1/2 c. à thé de sel
  • 2/3 cup molasses
  • 1/2 tasse de sirop doré Beehive® OU Crown®
  • ½ tasse d’huile de maïs Mazola®
  • 1 œuf légèrement battu
  • 1/2 tasse d’eau chaude

Lemon Sauce

  • 1/2 tasse de sucre
  • 2 c. à soupe de fécule de maïs
  • 2/3 tasse d'eau
  • 1 tablespoon freshly grated lemon peel
  • 1/3 tasse de jus de citron
  • 1 c. à soupe de beurre OU de margarine

PRODUITS

Méthode

  1. Preheat oven to 350°F. Spray a 9-inch square baking pan with nonstick spray.
  2. For GINGERBREAD CAKE: Mix flour, baking powder, ginger, cinnamon, baking soda and salt in a large bowl. Add molasses, corn syrup, oil and egg; beat until smooth. Beat in water.
  3. Pour batter into prepared pan.
  4. Bake for 35 to 40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool.
  5. For LEMON SAUCE: Mix sugar and corn starch in small sauce pan. Gradually stir in water.
  6. Cook over medium heat, stirring constantly until mixture boils. Boil and stir for 1 minute; remove from heat. Stir in lemon peel, juice, and butter.
  7. Serve sauce warm or cool with gingerbread cake. Refrigerate any leftover sauce.
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