Passer au contenu principal

Petits pains sans pétrissage au blé entier

Petits pains sans pétrissage au blé entier

              

NIVEAU

PORTION

15 rolls

TEMP

2 heures 15 minutes

Évaluation de la recette

0 0 vote

Ingrédients

  • 1 cuillère à café de sucre
  • 1-1/4 tasse d'eau tiède (100° à 110°F)
  • 2 (4-1/2 c. à thé) enveloppes de levure traditionnelle Fleischmann's®
  • 1 gros œuf
  • 2 c. à soupe de beurre OU de margarine, ramolli
  • 1/4 cup molasses
  • 1 c. à thé de sel
  • 2 tasses de farine tout usage
  • 1-1/4 tasse de farine de blé entier

PRODUITS

Méthode

  1. Dissolve sugar and warm water in a large bowl. Sprinkle in yeast, stir until dissolved. Stir in egg, butter, molasses, salt and all-purpose flour. Beat 2 minutes at medium speed of electric mixer. Using spoon, stir in whole wheat flour until well blended. Cover; let rise in warm, draft-free place until doubled in size, about 1-1/2 hours.
  2. Stir down dough with spoon; beat 30 seconds. Spoon evenly into greased 2-1/2-inch muffin pans. Cover; let rise until doubled in size, about 45 to 60 minutes. Bake at 375°F for 25 to 30 minutes or until done. Remove from pans; cool on wire rack.
0 0 vote
Évaluation de la recette
S'abonner
Avertir de
0 Commentaires
Commentaires en ligne
Voir tous les avis
Chargement..