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Pain aux bananes et pépites de chocolat

Pain aux bananes et pépites de chocolat

              

NIVEAU

PORTION

1 pain

TEMP

20 Minutes

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Ingrédients

  • 2 tasses de farine tout usage
  • 1-1/2 cuillères à café de poudre à pâte Fleischmann's®
  • 1/4 c. à thé de bicarbonate de sodium
  • 1/4 c. à thé de sel
  • 2 œufs
  • 1/2 tasse de sirop de maïs Crown® Lily White®
  • ½ tasse d’huile de maïs Mazola®
  • 1/4 cup packed brown sugar
  • 1 cup mashed ripe bananas (about 2 large)
  • 1/2 c. à thé d’extrait de vanille pur
  • 1 tasse de pépites de chocolat mi-sucré
  • 1 cup chopped walnuts (optional)

PRODUITS

Méthode

  1. Préchauffer le four à 350 °F.
  2. Combine flour, baking powder, baking soda and salt in a medium bowl; set aside.
  3. Beat eggs, corn syrup, oil and brown sugar in a large bowl. Stir in bananas and vanilla. Gradually stir in flour mixture, just until moistened. Fold in chocolate chips and walnuts, if desired.
  4. Pour into a greased 9 x 5-inch OR 8-1/2 x 4-1/2-inch loaf pan.
  5. Bake 50 to 55 minutes if using larger (9 x 5-inch) loaf pan OR 60 to 65 minutes if using smaller loaf pan until toothpick inserted in center comes out almost clean. Cool in pan 10 minutes; remove from pan and cool completely on wire rack.

BANANA BREAD WITH DATES VARIATION: Substitute 1 cup chopped dates for the chocolate chips.

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