Pain au chocolat et à la cannelle à la machine à pain
Ingrédients
Pain de 1 Livre
- 3/4 tasse de lait
- 1 œuf légèrement battu
- 1 c. à soupe de beurre OU de margarine
- 3/4 teaspoon vanilla extract
- 1/4 tasse de sucre
- 3/4 c. à thé de sel
- 1-1/2 c. à thé de cannelle moulue
- 2 tasses de farine à pain
- 1/3 cup miniature semisweet chocolate pieces
- 1-1/2 cuillères à café de levure pour machine à pain Fleischmann's®
Pain de 1-1/2 Livre
- 1 tasse de lait
- 1 œuf légèrement battu
- 2 c. à soupe de beurre ou de margarine
- 1 c. à thé d’extrait de vanille
- 1/4 tasse de sucre
- 1 c. à thé de sel
- 2 c. à thé de cannelle moulue
- 3 tasses de farine à pain
- 1/2 cup miniature semisweet chocolate pieces
- 2 cuillères à thé de levure pour machine à pain Fleischmann's®
Glace au chocolat
- 1/2 tasse de sucre en poudre
- 1 cuillère à soupe de cacao en poudre
- 1 c. à thé d’extrait de vanille
- 2 to 3 teaspoons milk
PRODUITS

Méthode
- Add all ingredients except glaze to bread machine pan in the order suggested by manufacturer, adding chocolate chips with flour. (If dough is too dry or stiff or too soft or slack, adjust dough consistency - see Adjusting Dough Consistency tip below.) Drizzle the cooled bread with Chocolate Glaze.
- Recommended cycle: Basic/white bread cycle; light or medium/normal color setting.
- To make the glaze, stir together powdered sugar and cocoa powder. Stir in vanilla and enough milk to make glaze of drizzling consistency.
- Adjusting Dough Consistency: After mixing a few minutes, the ingredients should turn into a smooth ball around the kneading blade. If the dough appears too stiff or too soft, add more liquid or flour in 1 teaspoon increments, until the proper consistency is reached. Do not add more than 3 to 4 teaspoons liquid or flour. The machine can not compensate for wide variations and may not bake the larger amount of dough thoroughly.