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Rouleaux célestes aux amandes douces

Rouleaux célestes aux amandes douces

              

NIVEAU

PORTION

12 rouleaux

TEMP

1 heure 15 minutes

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Ingrédients

  • 2 (4-1/2 c. à thé) enveloppes de levure traditionnelle Fleischmann's®
  • 1-1/2 tasse d’eau chaude (100 °F à 110 °F)
  • 5-1/4 à 5-3/4 tasses de farine tout usage
  • 1/2 tasse de sucre
  • 1 c. à thé de sel
  • 1/4 tasse de beurre OU de margarine, ramolli
  • 2 œufs

Garniture :

  • 1/2 cup crumbled pure almond paste
  • 1/2 tasse de cassonade
  • 1/4 tasse de beurre OU de margarine, ramolli
  • 1/4 c. à thé d’extrait d’amande

Garniture

  • 3 c. à soupe de sucre
  • 1 tablespoon all-purpose flour
  • 1 c. à soupe de beurre OU de margarine

Drizzle

  • 1-1/2 tasse de sucre à glacer
  • 1 c. à thé d’extrait de vanille pur
  • 2 à 3 c. à soupe de lait

PRODUITS

Méthode

  1. Dissolve yeast in water in a large mixer bowl. Let stand for 2 to 3 minutes. Add 2 cups flour, sugar, salt, butter and eggs. Beat 3 minutes, until smooth. Add enough remaining flour to form a soft dough.
  2. Turn out onto lightly floured surface and knead 6 to 8 minutes, until smooth and elastic. Place dough in a greased bowl, turning once to coat. Cover and let rise in a warm, draft free place until doubled, about 1 hour.
  3. Mix all filling ingredients in a small bowl.
  4. Punch dough down. Roll dough into a 15 x 10-inch rectangle. Spread filling over dough. Roll up from long side and cut into 12 equal slices. Place cut side down in a greased 13 x 9-inch baking pan.
  5. Cover and let rise until doubled, abut 30 minutes.
  6. Combine topping ingredients and sprinkle evenly over rolls.
  7. Bake in preheated 350°F oven for 35 minutes or until golden brown. Cool 15 to 20 minutes.
  8. For drizzle, combine powdered sugar, vanilla and enough milk to reach desired consistency. Drizzle over warm rolls.
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